engl zaszloro zaszlohu zaszlocivek logo web

Amoba Alapitvany Okologika 2Az Amőba alapítvány Ökológika néven környezetvédelmi vetélkedőt szervezett, kisiskolásoknak.

 

A verseny két részből állt: a gyermekek egy animációs filmet tekintettek meg, és ezt követően környezetvédelmi szempontból írásban értékelték és elemezték a látottakat, majd egy kivetített fotó alapján azonosították a problémát és a megoldást rajzban jelenítették meg.

 

A környezetünk tisztaságára és védelmére való odafigyelést módszertanilag is igyekeztünk tudatosítani bennük: a rajzpapírok korábbi elhasználatlan plakátok voltak, ezek újrafelhasználása is a takarékosságot és tudatos odafigyelést erõsítette a gyermekekben.

A versenyben négy iskolai csoport vett részt, II. és IV. osztályos gyermekek, a Székely Mikó Kollégium valamint a Gödri Ferenc általános iskola diákjai, összesen 83-an. Az értékelési szempontok: a kívánt cél elérése a rajzmegjelenítésben, a kifejezőség, a környezetvédelmi megoldások változatossága valamint a feladatmegoldásban a helyes feleletek aránya voltak, egyénenként.

 

Az eredmények összegzését követően a Székely Mikó Kollégium II.A osztáyos csapata került ki győztesen, amely 91%-ban teljesített, megelõzve a többi versenyző csapat 76%, 66% valamint 65%-os eredményét. Minden csapat jól teljesített, a gyermekek még a szelektív hulladékgyűjtésre is odafigyeltek válaszaikban.

 

 Az alábbiakban néhány pillanatfelvétel a versenyről.

 

 

0
0
0
s2smodern

Oktatási programok

Oktatási programok

Tehetséggondozás

Tehetséggondozás

Ifjúsági programok

Ifjúsági programok

Adományozzon!

Adományozzon!

© Amőba Alapítvány
RO – 520014,  Sepsiszentgyörgy
Templom utca 1/A
Tel/Fax: +40-267-351 959

Webdesign: Digital Studio