engl zaszloro zaszlohu zaszlocivek logo web

Projektazonosító: MKO-KP-1-2016/1-000171

 

A Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásának köszönhetően, a projekt keretén belül megvalósult egy két hónapos idegennyelvi képzés vendéglátóipari személyzet számára Háromszéken, Kovászna megyében. A célcsoportot olyan személyek alkották, akik a jövőben a vendéglátóiparban kívánnak elhelyezkedni, vagy már ezen a területen tevékenykednek.

 

A programban 20 pályakezdő és vendéglátóipari dogozó, valamint 2 oktató vett részt. A képzésen való részvétel motivációját a nyelvi ismeretek tökéletesítése, a kommunikációs akadályok leküzdésének fontossága jelentette a hallgatók számára. A projekt célja az volt, hogy a képzések révén növeljük a vendéglátóipari szolgáltatások színvonalát, a régió turisztikai vonzerejét, mivel az idegen nyelvek ismerete, beleértve a roman nyelvet is, hiányosságokat mutat a háromszéki vendégellátásban.

 

Az intenzív tipusú szaknyelvi kézpés az Amőba Alapítvány székhelyén 2016. június – augusztus periódusban zajlott és összesen 60 órát foglalt magába. A kézpésprogram egy angol és egy roman nyelvi modult foglalt magába külön-külön 30 órával. Az időbeosztás engedélyezte, hogy a hallgatók akár mindkét képzést elvégezhessék párhuzamosan. A képzés végén a hallgatók sikeres vizsgát tettek, a diplomaosztóra augusztus 5.-én került sor.

 

A körülményeket figyelembevéve (jövőkép nélküli fiatalság, zsúfolt vendéglátóipari program) a szervezettségnek, az oktatók felkészültségének és a tárgyi feltételek biztosításának köszönhetően a projekt sikeres volt: sikeresen megvalósult két képzési program, összességében 6 helyi cég hasznosult a humán erőforrás fejlesztés révén, a hallgatók elégedettek voltak a képzésekkel, a megszerzett ismereteket hasznosnak ítélték.


Olyan ismeretekkel bővültek, amelyek hozzásegítik őket ahhoz, hogy munkájukat magasabb színvonalon végezzék, nyitsanak a kommunikáció terén, és mindezzel hozzájáruljanak a vendég létszám növelésének Háromszéken.

 

Támogató: Bethlen Gábor Alap Zrt.

BGA logo

0
0
0
s2smodern

Oktatási programok

Oktatási programok

Tehetséggondozás

Tehetséggondozás

Ifjúsági programok

Ifjúsági programok

Adományozzon!

Adományozzon!

© Amőba Alapítvány
RO – 520014,  Sepsiszentgyörgy
Templom utca 1/A
Tel/Fax: +40-267-351 959

Webdesign: Digital Studio