engl zaszloro zaszlohu zaszlocivek logo web

Projektazonosító: MKO-KP-1-2014/1-000164

 

A Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatásának köszönhetően sikerrel valósult egy ács-asztalos képzés Háromszéken, Kovászna megyében, mely egy hiánypótlásra kívánt segítséget nyújtani, hiszen az ács-asztalos képesítésű szakember nagyon keresett a régióban, de a szakiskolai osztályok bezárása nem biztosította az utánpótlást az utóbbi években.

 

A képzés Sepsiszentgyörgyön, az alapítvány székhelyén zajlott, és 14 helyi és vidéki munkanélküli személy átképzését tette lehetővé az ács-asztalos szakmában. A képzésen való részvétel motivációját az új ismeretek elsajátítása és a szaktudás megszerzése, valamint egy új munkahely megszerzésének lehetősége jelentette a résztvevők számára.

 

Az oktatás 2014. július 9.-én indult be, és 2014. július – 2014 november periódusban zajlott, a képzéstervvel összhangban. A záróvizsgára 2014. november 28.-án került sor, mely két részből állt: elméleti ismeretfelmérésből és gyakorlati készségfelmérésből. A hallgatók mindannyian sikeres vizsgát tettek, a tanfolyamzáró diplomák átadására ünnepélyes kereketek között került sor, az Amőba okatatási központ konferenciatermében, december 12.-én.

 

A program zökkenőmentesen bonyolódott, a résztvevők rendszeresen látogatták az órákat. Az első hónapban a hallgatók csak elméleti oktatásban részesültek így letéve a szakmai alapokat, a továbbiakban pedig az elméleti és gyakorlati oktatás párhuzamosan zajlott, ezáltal, lépésben haladva, sikerült elmélyíteni az elméleti tananyagot azok gyakorlatba való átültetése során.

 

A gyakorlati órákra a kőröspataki II Nagy Jenő tanműhelyében került sor, mely műhely szerződéses alapon biztosította a gyakorláshoz szükséges körülményeket és eszközöket a tanfolyami hallgatók számára, a tanfolyam időtartama alatt.

 

A tervezettnél kisebb támogatási összeg megítlélése nem tette lehetővé az előre betervezett kommunikációs terv betartását, ezért erre többnyire az internetes kommunikációt használtuk a költséges újságcikkek, plakátok, szórólapok helyett, de legnagyobb elégedettségünkre a tervezett tevékenységeket minden más tekintetben sikerült kiviteleznünk, a kitűzött célt, 14 munkanélküli személy szakmai átképzését, sérülésmentesen sikerült megvalósítani. Az Amőba oktatási központ, a tőle már megszokott és elvárt magas szintű és minőségi oktatást biztosította ezúttal is a hallgatók számára. A programnak nagy sikere volt, a hallgatók részéről pozitív visszajelzések jöttek. Ezt a tényt támasztják alá a tanfolyamzáró kérdőívek összesített adatai is, melyet a hallgatók a diplomaosztón töltöttek ki.

 

A programot további szakmai és nyelvi képzések szervezésével kívánjuk folytatni, szintén a munkanélküliek csoportját megcélozva, ezzel segítve őket felzárkózni és a munkaerőpiacra versenyképes státusban visszaállni.

 

Támogató: Bethlen Gábor Alap Zrt.

betlenalap logo

0
0
0
s2smodern

Oktatási programok

Oktatási programok

Tehetséggondozás

Tehetséggondozás

Ifjúsági programok

Ifjúsági programok

Adományozzon!

Adományozzon!

© Amőba Alapítvány
RO – 520014,  Sepsiszentgyörgy
Templom utca 1/A
Tel/Fax: +40-267-351 959

Webdesign: Digital Studio