engl zaszloro zaszlohu zaszlocivek logo web

Az Amőba Alapítvány a Kovászna Megye Tanácsa támogatásának köszönhetően 2022. június 13-17. periódusban egyhetes interaktív foglalkoztató tábort szervezett magyar anyanyelvű kisiskolásoknak. A tábor alaptevékenysége a tánc volt.

A tevékenységek minden nap 9 és 15 óra között zajlottak az alapítvány székhelyén, 14 órakor közös ebéden vettek részt a gyermekek.. A foglálkozásokon óvodások és kisiskolás diákok vettek részt sepsiszentgyörgyi és környékbeli tanintézményekből (Székely Mikó Kollégium, Mikes Kelemen Elméleti Líceum, Váradi József Ált. Isk., Csipike Napközi, 15-ös iksola Brassó, Henter Károly Ált. Isk. Bodok, Tatrangi Ált. Isk.).
A táborba való jelentkezést az alapítvány Facebook oldalán hirdettük meg, valamint kiküldtük a civil listákra, ahonnan partnereink is tudtak segíteni a mozgósításban. A táborban összesen 13 gyerek vett részt.
A tábori alapfoglálkozások vezetője Tőkés Csaba Zsolt és Tőkés Edit voltak, hivatásos táncosok, akik a zenei, hangszeres és táncos ismeretek átadásáért voltak felelősek. Mivel ők napi szinten foglalkoznak gyerekekkel könnyen megtalálták a közös hangot, nagy elismerésnek örvendtek a gyerekek körében, magas szintű szakértelemmel, lelkesen, vidáman és odaadóan végezték munkájukat. A táncos-zenés tevékenységek a délelőtti órákban zajlottak, szünetekkel, 9-13 óra között, melyet az ebéd követett 13-14 óra között. Az utolsó óra szabadfoflalkozás volt, rajz, festés, mesolvasás, játék formájában. A tábor végén a gyerekek emléklapot, édességcsomagot és egy fényképeket tartalmazó albumot kaptak ajándékba.

A tábor a gyermekek személyiségének harmónikus fejlődésében játszott nagy szerepet. A zenével való kapcsolódás, az éneklés, a tánc, a mesehallgatás mind-mind egy feltöltődött, ellazult, harmonikus állapotot eredményezett. A zene számos olyan készséget és képességet fejleszt, amely lehetővé teszi a gyermekek személyiségének harmónikus fejlődését, és gondolkodásfejlesztő hatásánál fogva magasabb tanulmányi átlagot eredményez, a teljes személyiség kibontakoztatásának fontos eszköze. Erre az útra terelte a tábori a program a gyerekeket, rajtuk keresztűl mutatott irányt a szülőknek, hogy haladjanak a zene útján, mivel előnyüket szolgálja.

Támogató:

KovasznaMegyeTanacsa

Galéria:

5

1

2

3

Oktatási programok

Oktatási programok

Tehetséggondozás

Tehetséggondozás

Ifjúsági programok

Ifjúsági programok

Adományozzon!

Adományozzon!

© Amőba Alapítvány
RO – 520014,  Sepsiszentgyörgy
Templom utca 1/A
Tel/Fax: +40-267-351 959

Webdesign: Digital Studio