engl zaszloro zaszlohu zaszlocivek logo web

Az Amőba Alapítvány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően Napközis Foglalkoztató Tábor-t szerveztünk magyar anyanyelvű óvodásoknak és kisiskolásoknak 2020. augusztus 3-7 és augusztus 7-10 periódusban, 2 x egyhetes turnusokban.

A tábor napközis formában zajlott naponta 9-15 óra között Sepsiszentgyörgyön, az alapítvány székhelyén és biztosított naponta egy meleg ebédet a résztvevőknek. Az interaktív foglalkoztatón óvodások és I-IV. osztályos diákok vettek részt sepsiszentgyörgyi óvodákból/iskolákból (Gulliver Napköziotthon, Váradi József Általános Iskola, Református Kollégium, Székely Mikó Kollégium, Mikes Kelemen Elméleti Líceum, Kőrösi Csoma Sándor Napköziotthon, Benedek Elek Napköziotthon, Csipike Napköziotthon, Hófehérke óvoda, Henter Károly Általános Iskola). Nagyon sok testvérpár jelentkezett a táborba, így vegyes csoportok alakultak óvodás és iskolások közösen táboroztak. A táborba való jelentkezést az alapítvány Facebook oldalán hirdettük meg, valamint kiküldtük a civil listákra, ahonnan partnereink is tudtak segíteni a mozgósításban. A táborban összesen 35 gyerek vett részt. A tábori alapfoglálkozások vezetője Tőkés Csaba Zsolt és Tőkés Edit voltak, hivatásos táncosok, akik a zenei, és táncos ismertek átadásáért voltak felelősek, ugyanakkor nagyon sok népi játékba vonták be a gyerekeket. De volt mesés tevékenység is Bereczki Kinga irányításával, ahol a bevállalósabb gyerekek a színészi készségeiket is kipróbálhatták, és kézműveskedtek, rajzoltal, festettek is Pataki Csillag felügyelete alatt.
A programba a tervezetthez képest változtatásokat is eszközöltünk. Az előre tervezettek szerint az első tábor augusztusban, a második ősszel, a gyerekek őszi szünetében lett volna, de a meghirdetett program olyan sok jelentkezőt vonzott, hogy mindjárt augusztusban megszerveztük mind a két tábori hetet. És jól tettük, mivel ősszel ez már lehetetlenség lett volna a világjárvány által befolyásolt, meghozott intézkedések miatt. A második heti hirdetést nem is tettük közzé, mivel olyan sokan jelentkeztek, hogy őket két csoportra osztva kilakult a két hétre való jelentkezők sora.
A táborral kapcsolatosan megfogalmazott célok megvalósultak, a gyerekek testközelből ismerkedtek, tánccal, énekkel, zenével, mesével és plusszba színészkedéssel. Feltöltődve, szeretettel és alkotókeddvel telve távoztak a program végén.
A másik vállalt és megvalósított tevékenységünk a nyelvszakos tanárok on-line kézpése volt, melynek tematikáját a PTE Nyelvintézet biztosította, IKT alkalmazása az idegen nyelvek tanításában címmel. Az előadásokat Bereczki Ágota, Márk Stefánia és Kiss Mária Imola tartották 2020. szeptember 26-án ZOOM felületen. A programot a tanári adatbázisunkon keresztül hirdettük meg, így 12 pedagógus vett részt Kovászna, Szatmár és Maros megyékből.A visszajelzések alapján elmondhatjuk, hogy a kézpés nagyon hasznos volt, sok olyan új és hatékony eszköztárral gazdagodtak a pedagógusok, melyek nagyban segíti munkájukat, érdeksebbé,interaktívabbá és ezáltal vonzóvá tudják tenni az óráikat.

409

434

 444

 239

 106

 4442

233

240

638

 A programot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

Oktatási programok

Oktatási programok

Tehetséggondozás

Tehetséggondozás

Ifjúsági programok

Ifjúsági programok

Adományozzon!

Adományozzon!

© Amőba Alapítvány
RO – 520014,  Sepsiszentgyörgy
Templom utca 1/A
Tel/Fax: +40-267-351 959

Webdesign: Digital Studio