engl zaszloro zaszlohu zaszlocivek logo web

2017. július 10-14. között Mit üzennek az ősök címmel beszédkészség és kreativitást fejlesztő napközis táborban vehetett részt 9 elemi osztályos tanuló az Amőba Alapítvány székhelyén. A program minden nap 9 és 16 óra között zajlott, 12-kor közös ebéden vettek részt a gyermekek.

A napközis tábor fő célja a szórakozás, a szabadidő hasznos eltöltése volt úgy, hogy közben észrevétlenül fejlődjék beszédkészségük, kreativitásuk valamint önbizalmuk és személyiségük.


Mivel kis létszámú csoport volt, ezért egyénre szabottan és külön mindenkire odafigyelve tudtunk a gyerekekkel foglalkozni. A különböző mesék, énekek, népi gyermekjátékok és kommunikációs feladatoknak köszönhetően, a hét végére sokkal magabiztosabban és önállóbban nyilvánultak meg a gyerekek, mint táborba érkezésük pillanatában. Feladatlapok segítségével az írást is gyakorolhatták a hét folyamán.


A tevékenységek vezetője Czirmai Brigitta tanítónő volt, aki a mesék és énekek világába kalauzolta a gyerekeket és a mesehősök segítségével fejlesztette a gyerekek beszédkészségét, igényes kifejezőképességét, az ősök iránti tiszteletet. Ugyancsak ő vezette az ebéd utáni kézműves foglalkozásokat is, ahol a gyerekek kreativitásának fejlesztésére nyílt lehetőség. Pildner József rovásszakértő, aki a gyerekek körében nagyon nagy elismerésnek örvend, szintén lelkesen és odaadóan végezte munkáját. A gyerekek nagyon érdekesnek találták ezt a foglalkozást és nagy élvezettel formázták gyurmából a rovás betűket.


A program végén minden tanuló emléklapot kapott, egy portfólió kíséretében, melyben összegyűjtöttük a munkájukat és a hét folyamán tanult mesék és énekek szövegét. Úgy a gyerekek, mint a szülők köréből egyértelműen pozitívak voltak a visszajelzések. A gyerekek jól szórakoztak, a szülők pedig örültek, hogy a vakációban is minőségien tölthették szabadidejüket gyermekeik.


A tábor lebonyolítása egy kis átszervezést igényelt a megítélt csökkentett költségvetés következtében, de legnagyobb örömünkre az elképzelésünket, ha változtatásokkal is, de a várt eredmények elérésével sikerült megvalósítani.

Támogató:

KovasznaMegyeTanacsa

Oktatási programok

Oktatási programok

Tehetséggondozás

Tehetséggondozás

Ifjúsági programok

Ifjúsági programok

Adományozzon!

Adományozzon!

© Amőba Alapítvány
RO – 520014,  Sepsiszentgyörgy
Templom utca 1/A
Tel/Fax: +40-267-351 959

Webdesign: Digital Studio