engl zaszloro zaszlohu zaszlocivek logo web

Ifjúsági programok

Az Amőba Alapítvány a Kovászna Megye Tanácsa támogatásának köszönhetően 2022. június 13-17. periódusban egyhetes interaktív foglalkoztató tábort szervezett magyar anyanyelvű kisiskolásoknak. A tábor alaptevékenysége a tánc volt.

Az Amőba Alapítvány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően Napközis Foglalkoztató Tábor-t szerveztünk magyar anyanyelvű óvodásoknak és kisiskolásoknak 2020. augusztus 3-7 és augusztus 7-10 periódusban, 2 x egyhetes turnusokban.

Az Amőba Alapítvány a Kovászna Megye Tanácsa támogatásának köszönhetően 2019. október 28. –  November 01. periódusban egyhetes interaktív foglalkoztató tábort szervezett magyar anyanyelvű kisiskolásoknak Mese, ének, tánc! 2 címmel. A nyári szünetben már volt ennek a tematikájú tábornak egy első fázisa, a gyerekek nagy része már nyáron is részt vett a programban.

Az Amőba Alapítvány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően 2019. június 24. –28. periódusban egyhetes interaktív foglalkoztató tábort szervezett magyar anyanyelvű kisiskolásoknak Mese, ének, tánc! címmel.

Az Amőba Alapítvány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően 2018. január-június periódusban egy interdiszciplináris tehetséggondozó program valósított meg Hargita és Kovászna megyékben, mely egy 3 napos tehetséggondozó táborral zárult Sepsibesenyőn.

Kovászna megyei V. – VII. osztályosoknak

pozsonyi csataA verseny célja: Középiskolásokkal megismertetni történelmünk egyik legjelentősebb győztes csatáját.

Feladat: A pozsonyi csata egy-egy mozzanatának a kiválasztása és megjelenítése az alábbi formák egyikében:
- zenei alkotás, max. 3 perc
- irodalmi esszé, max. 1 oldal
- interjú, max. 2 oldal
- videó, , max. 3 perc
- rajz vagy számítógépes grafika.

Az Amőba Alapítvány, Róni tanulunk! címmel napközis tábort szervezett I-IV. osztályos gyerekeknek az őszi szünidőben. A tábor 2017. október 30. - november 03. között, a Csodálatos mesevilág programsorozat részeként valósult meg. A tábor ideje alatt a gyerekek megismerkedtek a székely magyar rovásírással, valamint a környéken fellelhető rovásemlékekkel, meglátogatták a Székely Nemzeti Múzeum Jégkorszak elnevezésű vándorkiállítását, ősi énekeket tanultak (Sólyom szállj fel, Nimród éneke), valamint a városi központi parkban ők maguk is rovás emléket hagytak maguk után a színes krétával készített aszfaltrovás útján.
Az érdeklődők a heti programtervet itt tanulmányozhatják: Programterv

 

 IMG 20171101 102419 IMG 20171101 102500 DSCF9590 DSCF9617

 

Támogató: BGA új logó EZT HASZNÁLNI

2017. július 10-14. között Mit üzennek az ősök címmel beszédkészség és kreativitást fejlesztő napközis táborban vehetett részt 9 elemi osztályos tanuló az Amőba Alapítvány székhelyén. A program minden nap 9 és 16 óra között zajlott, 12-kor közös ebéden vettek részt a gyermekek.

Oktatási programok

Oktatási programok

Tehetséggondozás

Tehetséggondozás

Ifjúsági programok

Ifjúsági programok

Adományozzon!

Adományozzon!

© Amőba Alapítvány
RO – 520014,  Sepsiszentgyörgy
Templom utca 1/A
Tel/Fax: +40-267-351 959

Webdesign: Digital Studio