engl zaszloro zaszlohu zaszlocivek logo web

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően 2019. március - 2020. február között egy zenei tehetséggondozó műhelyt sikerült létrehozni az alapítvány székházának is helyet adó épület földszintjén működő Fapados Kultúr Café-ban, Sepsiszentgyörgyön.

A helyszín kialakítása a március - augusztus periódusban zajlott, ekkor került berendezésre a terem, sikerült beszerezni a hangfelszerelés javát, augusztus végén pedig hivatalosan is megnyitottuk a zenei tehetségműhelyt. A műhelybe szabadon lehetett jelentkezni, első körben heti három alkalommal tartottunk szabad zenéléses esteket, így sikerült felfedezni és kiszűrni azokat a személyeket, akik a tényleges zenei tehetséggondozó programba bekerültek, és a továbbiakban heti rendszerességgel vettek részt a foglalkozásokon október - február periódusban.

Ők a következő személyek voltak:

  • Sándor Andrea, harmadéves egyetemi hallgató, ének;
  • Szász Gergő, 11. osztályos tanuló, billentyű;
  • Bokor-Imreh Huba, 11. osztályos tanuló, basszusgitár és gitár;
  • Zakariás Benedek, 9 éves tanuló, ének, gitár.

A műhelyfoglalkozások során a fiataloknak lehetőségük volt olyan már elismert zenészek társaságában időt tölteni, akik mentorként figyelték teljesítményüket, felhívták figyelmüket a javítandó problémákra és segítettek a tehetségük fejlesztésében. Ilyen zenészek voltak például a White Betty jazz és blues zenéket játszó zenekar tagjai, Vitályos Lehel, elismert jazz zenész vagy Farkas Lóránt kolozsvári színész és énekes. Fő mentoruk Zakariás Zalán színházi rendező volt, aki nemcsak zenei téren segített a felkészülésben, hanem a színpadi technikák alkalmazásába is bevezette. A tehetséges fiatalok, különböző területeken tűnnek ki és ezt továbbfejlesztve vettek részt a programon, melynek csúcspontja egy karácsonyi koncert volt, melynek keretén belül tehetségüket a nagyközönségnek is bemutatták.

Összeségében úgy a felvezető időszak, mint a koncert fejlődést, tapasztalatszerzést és kapcsolatépítést hozott a fiatalok életében, ami úgy gondoljuk, elengedhetetlen a zenei pályán való elinduláshoz, melyet mindegyikük célként fogalmaz meg magának.

A szabad zenélés és mentorálás folyamatos, a program végezetével is folytatódnak a közös zenélések, tapasztalatátadás, mentorálás.

A pályázat segítségével hangszerfelszerelést sikerült beszerezni, melynek segítségével folyamatossá tudjuk tenni a zenei fejlesztést, kisebb zenei estek és előadások szervezését, szakmai fejlesztést zenei tehetségterületen.

Az Amőba alapítvány régi célkitűzése a tehetségek felkarolása, valamilyen formában való támogatása, melyet lehetőségeihez mérten meg is tett különböző területeken. Jelen támogatásnak köszönhetően sikerült egy új területet beindítani a tehetséggondozást. A létrehozott és felszerelt zenei műhely nagy segítség lesz az éppen kibontakozó zenészek/zenekedvelők számára, a folyamatosan rendelkezésre álló mentorok komoly szaktudásának bevonásával és szakmai felügyeletével komoly fejlesztő munkát tudunk megvalósítani. Nagyon nagy segítséget nyújtott a támogatás a minőségi felszerelések beszerzéséhez. Könjük szépen a támogatást, az alapítvány életében egy új korszakot tudtunk elindítani a segítségével.

 

Támogató:

A programot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

bga logo

Oktatási programok

Oktatási programok

Tehetséggondozás

Tehetséggondozás

Ifjúsági programok

Ifjúsági programok

Adományozzon!

Adományozzon!

© Amőba Alapítvány
RO – 520014,  Sepsiszentgyörgy
Templom utca 1/A
Tel/Fax: +40-267-351 959

Webdesign: Digital Studio