engl zaszloro zaszlohu zaszlocivek logo web

2018 június. 21-24. között tematikus tehetségtábort szerveztünk Sepsibesenyőn a Kincskereső program résztvevőinek.

Tizenhat diák és öt felnőtt kísérő kapcsolódott a tábori tevékenységekbe, a résztvevők Lemhény – Kovászna megye, Ditró és Csíkpálfalva – Hargita településekről neveztek be. Gazdag, változatos és igényes programot állítottunk össze számukra, amely sokoldalúan járult hozzá személyiségük fejlesztéséhez. Néptánc, rovásírás, kajakozás, filmkészítési technikák, történelem és hagyomány – tematikus műhelyekben fejleszthették készségeiket. A táborban az interdiszciplináris műhelyekben készült munkákat is bemutatták egymásnak, és részt vettek egy közös rövid videofilm megalkotásában. A sokféle tevékenységben résztvevő gyerekek lelkesedése és fáradthatatlansága sokadszorra is igazolta, valóban tehetséges gyerekek tábora ez, az alkotás gyakorlata egy állandó folyamattá vált.
A kézdivásárhelyi megújult múzeum történelmi részlege után a babamúzeum kínálta felejthetetlen érték- és szépségérzetetét látni a gyermekarcokon… aztán a “Maassluis Nyugdijas Klub” finom kalácsának örvendhettek a táborozók. Innen Szántó Éva, a nyugdíjas klub vezetője, a Hobbi Cserebere Klub Pince és a Gyűjtemények Házába kísért, ahol a sok értékes látnivalótól és Beke Ernő bemutató előadásától szem-száj tátva maradt.
A visszajelzések alapján a gyermekeknek nagyon tetszett a tábor, maradandó élményekkel és ismeretekkel gazdagodtak, új barátságok alakultak.

02 tehetsegtabor Besenyo 2018 08 tehetsegtabor Besenyo 2018 09 tehetsegtabor Besenyo 2018 13 tehetsegtabor Besenyo 2018 17 tehetsegtabor Besenyo 2018 20 tehetsegtabor Besenyo 2018
 
Támogató:
 
A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.
 
emet logo

Oktatási programok

Oktatási programok

Tehetséggondozás

Tehetséggondozás

Ifjúsági programok

Ifjúsági programok

Adományozzon!

Adományozzon!

© Amőba Alapítvány
RO – 520014,  Sepsiszentgyörgy
Templom utca 1/A
Tel/Fax: +40-267-351 959

Webdesign: Digital Studio