engl zaszloro zaszlohu zaszlocivek logo web

Tehetséggondozás

Ne csak a diákot lásd a padban, hanem a Gyermeket is...

Kétórás képzés zajlott virtuális térben, a téma: az alulteljesítő tehetségek, előadó: Csemer Patrícia, Létra Egyesület, Magyarország. Az egyesület a nehezen vagy alulteljesítő gyermekek fejlesztésére szakosodott. Minthogy nagyon hasznos volt a képzés, röviden összefoglalom a lényeget.

Örömmel mondhatom, hogy a kiválóságok mellett a bemutatott programunk nem maradt el, sőt, kifejezetten sikernek örvendett a gyermekek (Andi és Lackó) tolmácsolásában. A gyönyörű helyszínen, a budapesti Szent Imre Cisztercita Gimnázium dísztermében került sor a bemutatásra, ahol néhány percben beszámoltunk a 3D programról, folyamatáról, eredményeiről, végezetül pedig egy kis ajéndékcsomagot adtunk át a gyermekek munkájából Bajor Péternek, a Matehetsz ügyvetező elnökének, hogy továbbítsa a kárpátaljai gyermekeknek.

Jelen programunkkal alapítványunk célja, hogy kompetenciák sorát fejleszthessük a kiválasztott tanulók számára. Elsődleges prioritás a digitális kompetenciák fejlesztése, a logikai és vizuális matematikai készségek fejlesztésével egyidejűleg, az egész életen át tartó tanulásban való sikeres részvétel elősegítéséhez. Másodlagos prioritásként a digitális oktatás iskolán kívüli tevékenységének kiterjesztését jelöljük meg, szerintünk ugyanis az általunk megvalósításra kerülő program műhelyébe bevonni kívánt tanulók jelenléte jelentősen javítja az oktatási szolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférést, a területi és társadalmi hátrányok kiegyenlítődését, ezáltal hatékonyan képes hozzájárulni a társadalmi integrációhoz és a gazdasági versenyképesség erősítéséhez. A kiválasztott tehetségígéreteket szakembereink a műhelyprogram időtartama alatt alkotásuk és kreativitásuk kibontakozására ösztönzik majd, amely alapja lehet egy tudásanyagban megalapozott ismereteket tartalmazó, szakmai sikerektől gazdag életpályának, hiszen a diákok természetes kíváncsiságából eredő igény, hogy a különböző kommunikációs platformokról származó ismeretek, élmények, lehetőségek megjelenjenek az oktatási folyamatban.

A projekt célcsoportja a 13-20 éves alulteljesítő tehetséges gyerekek/fiatalok, családok, a helyi civil szervezetek, valamint a pedagógusok.

A kiválasztott célcsoportok mindegyike érinett közvetlenül vagy közvetetten az alulteljesítő tehetségek hátrányaik leküzdésében, esélyeik növelésben. Alapítványunk esetében a következő folyamat mentén kerülnek kiválasztásra az egyes résztvevők.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően 2019. március - 2020. február között egy zenei tehetséggondozó műhelyt sikerült létrehozni az alapítvány székházának is helyet adó épület földszintjén működő Fapados Kultúr Café-ban, Sepsiszentgyörgyön.

2017 október–2018 május között tíz interdiszciplináris műhelyt szerveztünk meg hét oktatási intézmény bevonásával, Hargita és Kovászna megyékben. A műhelyeket Székelyföldi Kincskereső néven hirdettük meg, és összesen 580 órás tehetségprogram valósult meg 38, 9-18 év közötti diák részvételével, 5 tehetségterületen: néprajzismeret, történelem, környezetvédelem, művészet, informatika. A program egy háromnapos tehetséggondozó táborral zárult, Sepsibesenyőn, Kovászna megyében.

2018 június. 21-24. között tematikus tehetségtábort szerveztünk Sepsibesenyőn a Kincskereső program résztvevőinek.

Témakörök:
I.  a.) Az én falum/városom: műhely 2–4. osztályosoknak
    b.) Az én falum/városom: műhely 5–8. osztályosoknak
A műhelyre 5 fős (4 gyermek és 1 felnőtt) csoportok jelentkezését várjuk.

Oktatási programok

Oktatási programok

Tehetséggondozás

Tehetséggondozás

Ifjúsági programok

Ifjúsági programok

Adományozzon!

Adományozzon!

© Amőba Alapítvány
RO – 520014,  Sepsiszentgyörgy
Templom utca 1/A
Tel/Fax: +40-267-351 959

Webdesign: Digital Studio